top of page

Kenan Amcayla Sırlar Sokağı

Kenan Amca' yı anlatmış mıydım? Daha önce bahsettim sanki ama durun durun yine aklıma geldi. Bana bir sır verdi ama başka kimse biliyor mu acaba? Kesin anlatmıştır öfkeli bir anında. Kesin. Öfkesi sirke küpünden ağır, ağzına ne gelirse söyler. Kırmızıdan nefret eden Boğa gibi gözleri kanlanır, yılların yükünden eğilmiş bedeniyle etrafa korku saçardı. Ama şey ...Ben bu haline sinsi sinsi gülerdim, küçükken. Düşünün, ağzından küfür ve tükürükler çıkıyor ama çok uzağa gitmeden yüzüne yapışıyor. Bir sefer de bunun için kızıyor ve kızarıyor. Kocaman dev bir 'Boğa' depiniyor evin içinde. Ayten teyze de onun damarına bastıkça delleniyor bizimkisi. Nami-diğer Osman. Çok şapsal değil mi şimdi KenOsman Amca. Küçükken öyleydi. Bisikletle mahalleden geçerken dil çıkarıp kaçardım. O da karşılık verirdi yarım dişinin arasından. Bir daha bu mahalleden geçerseniz bacaklarımızı kıracakmış. Afedersiniz Bay Kenan Amca ama senin hiç bir zarar vermeyeceğini düşünmüştüm cesur aklımla. Bir gün iyiki anlattı seni Ayten Teyze. Bir at bir koyun iki de kediyle boğuşmuşsun. Senden korkmuyorum da sadece artık mahalleden bisikletle geçmek istemedim Canım Kenan Amca. En iyisi en iyisi ben yürüyeyim mi ? Bacaklarım da sağlam. Çok şükür.

Aaa nerdeyse unutucaktım. Kenan Amca bir sır vermişti ama söylesem mi? Uzun zamandır saklıyorum da iyi çocuklar kadar. Yıllarca kendimle saklambaç oynadığım çocukluk yıllarında Kenan Amca avucuma bir pusula gibi bırakmıştı bu sırrı. Bende her meraklı çocuk gibi içim içimi yiye yiye unuttum gitti belki uyuyunca geçti. Uyuyunca geçer masalını kim anlattı? Bazı uyuyanlar uyanmıyor, sıkıldım.

Her neyse...

Epeyce vakit geçti. Gece yarısı şöyle bir yürüyüşe çıkalım istedim. Kenan Amcanın sokağına geldiğimi fark etmedim. Bir ayağı kırık mi yoksa Kenan Amcayi taşımak mi istemiyor bir sandalyeye oturmuş her zamanki gibi homurdanıyordu. Bahçeli müstakil bir evin varsa bile homurdanıyor insan, kentten sıkılıp küçük şehirlere doğru göç eden insanlar? İçiniz huzursuzsa toprak bile kabul etmiyor. Üremiyor domates tohumları. Ekmeyin boş yere hayalleri eğer gerçekten iyi oluşunuz eksikse.

İşte Homur homur sesler artıkça beni görmeden sıvışırım sandım. Gözleri buğulu - yarı görmediği , kulakları da az işittiği için çok rahat hareket ettim. Beyaza yeni boyanmış beyaz renkli kapının aralık kalan yerinden geçebilirim sandım ama o lanet kapının gıcırtılı sesinin gecenin sessizliğinde beni ele vereceğini düşünemedim.

Gırç gırç çıkan sesler Kenan Amcanın az sonra sandalyeden kafa üstü düşme ihtimalini de sona erdirdi. Bana doğru baktı. Her zaman üzerinde olan kahverengi kokuşmuş ceketinin cebinden bir şeyler çıkarmaya çalıştı. Tırnak makasının törpüsü eline battı , sonra aradığı şeyi buldu. Kim bilir kaç gündür cebinde bir ceviz, eliyle kırdı. Avuçladığı cevizleri ağzına atıp " Gece gece yemek yeme " dedi.

Cevizlerden bir kaçı çürük raporu verince tükürdü bahçe çeşmesine doğru.

Otur dedi...

Devam ediceek.


29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Raund

Kenan amcanın hırkasını hatırlıyor musunuz? Açık kahverengi. Üzerinde geyik desenleri olan el örmesi düğmeli bir hırka. Dışarıdan bakınca eskimiş görünmeyen emektar hırka Kenan Amca'nın 57 senedir i

Şimdilik

Seni soranlar oldu bir kaç hafta önce. Söylemedim ben ama merak etme, telefonun kapalıymış da yok çekirdek çok seviyormuşsun. Uyduruk uyduruk çalan zamansız alarm gibi ne gerek var şimdi hatırlatmalar

  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page